Manchester United 2-1 Arsenal

Gönderen Pierce-34 31 Ağustos 2009 Pazartesi

Dün Premier Lig'de big four kapışmalarının ilki gerçekleşti.Liverpool'dan sonra favorim olan takım Arsenal Old Trafford'da Ronaldo'suz, Tevez'siz Arsenal'le karşılaştı.Gayet iyi de mücadele etti, Old Trafford'da, Manchester United karşısında oynamalarına rağmen gayet soğukkanlı, gayet rahat bir oyun sergilediler.Ancak 'kısmen' hakem ve Diaby maçı Manu'ya hediye etti.Manu, Arsenal karşısında pek fazla pozisyon bulamadı ya da Arsenal vermedi diyelim.

Maçın ilk 25-30 dakikasında akılda kalıcı pek pozisyon yaşanmadı.İki takımda oyuna ağırlığını koymak istiyordu, bu yüzden bu 25-30 dakika orta saha mücadelesi olarak geçti.Ama son 10-15 dakika Arsenal müthiş bir baskı kurdu, bu süre zarfında bir kaç tane önemli pozisyon buldular ; tam hatırlamıyorum ama galiba 36-37. dakika da Arshavin ceza sahası içinde düşürüldü, pozisyon net bir penaltıydı.Ancak Mike Dean penaltıyı vermedi.Arshavin buna çok sinirlenmiş olacak ki 40. dakikada mükemmel bir gol attı.Tabi bu golde kaleci Foster'ın da hatasının olduğunu söyleyelim.İlk yarı bittiğinde ise Arsenal 1-0 galip gidiyordu soyunma odasına.

İlk yarı galip kapatan Arsenal, ikinci yarıya hızlı başlayan taraftı.Ancak ilk yarıda neredeyse hiç pozisyonu olmayan ManU ise ufaktan ufaktan gelmeye başlamıştı.İşte bu atakların birinde Rooney kaleci Almunia tarafından ceza sahası içersinde düşürüldü, düşürülmekten çok kendini yere bıraktı ve hakemde penaltı verdi.Penaltıyı Rooney kullandı, Almunia ve top ayrı köşelere gitti.Bu golden yaklaşık 5-6 dakika sonra, sağ kanattan Ryan Giggs'in kullandığı serbest vuruşta, geçen hafta 2 gol atan Abou Diaby müthiş bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına yolladı.Ve durumu 2-1'e getirdi. (:D)


Geriye kalan kısımda Manchester United 2-1'in de verdiği rahatlıkla biraz daha iyi oynamaya başladı.Arsenal'in de atağı olmadı değil onlar 2-3 tane pozisyon buldular ; ancak bu pozisyonları değerlendiremediler.Maçta neticede 2-1 bitti.Eğer sezonun geri kalanında Arsenal'de sakatlık sorunu olmazsa -ki ben bundan pek emin değilim- bu Arsenal bu ligi şampiyon tamamlar.Ancak dediğim gibi sakatlık sorunu ortaya çıkmazsa.
Yoksa böyle Old Trafford'da ManU'ya pozisyon vermemek, bu kadar soğukkanlı ve rahat oynamak her yiğidin harcı değildir.



____________________________________________________________
Digg ile Paylaş Stumble ile Paylaş Delicious ile Paylaş Technorati ile Paylaş Twitter ile Paylaş Design Float ile Paylaş Yahoo ile Paylaş Reddit ile Paylaş LinkEdin ile Paylaş Mixx ile Paylaş Facebook ile Paylaş Google ile Paylaş

"Manchester United 2-1 Arsenal" Hakkındaki Yorum Sayısı 0 yorum

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin
  

E-Mail Adresini, Gir Abone Ol :

 

              
 
 

 

 
Blogumulus by Roy Tanck and Amanda FazaniInstalled by CahayaBiru.com
Altın Gol Tanıtım Videosu Yakında......

TAKİPÇİLERİMİZ