Galatasaray,Fenerbahçe ve Avrupa Ligi Grupları

Gönderen Pierce-34 28 Ağustos 2009 Cuma

Bugün Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi.UEFA Kupası'nda değişen statüyle beraber, Avrupa Ligi'ne daha kaliteli takımlar katılmaya başladı, bu da artık mücadelenin artacağının bir göstergesi.
4 takımla katıldığımız play-off larda Trabzonspor ve Sivasspor elenince geriye Galatasaray ve Fenerbahçe kaldı.İkiside daha önce Avrupa'da topladıkları puanlar sayesinde 2. torbadan katıldılar.Fener'in 1. torbayı 1.300 küsur bir puanla kaçırdığını da belirtmek gerekiyor.İkisi de Beşiktaş'ın aksine daha iyi gruplara düştüler.Takımlarımızın düştüğü grupları değerlendirelim.


Group H:
Steaua Bucharest (ROM)
Fenerbahçe (TUR)
Twente (NED)
Sheriff Tiraspol (MOL)

Fenerbahçe H grubu'nda Steaua Bucharest,Twente ve Sheriff Tiraspol'le mücadele edecek.Fenerbahçe'nin grubu Galatasaray'ın grubuna göre daha kolay.1 torbanın en kötü takımını çektiler. -ki Valencia,PSV,Roma,Villarael,Werder Bremen gibi takımlar varken-
Fenerbahçe Steau'dan daha kaliteli bir kadroya sahip, bence Steau Fenerbahçe'ye rakip olamaz.Twente ise Sporting karşısında verdiği mücadele ile benim kafamı allak bullak etti.Ancak onlarda Fenerbahçe'ye rakip olamazlar.Sheriff içinse söylenecek fazla bir söz bu grubun averaj takımı olacaklar ve bence hiç şansları yok.

Fenerbahçe'nin Fikstürü

Fenerbahçe - Twente 17/09/2009
Sheriff - Fenerbahçe 01/10/2009
Steaua B. - Fenerbahçe 22/10/2009
Fenerbahçe - Steaua B. 05/11/2009
Twente - Fenerbahçe 02/12/2009
Fenerbahçe - Sheriff 17/12/2009


Group F:
Panathinaikos (GRE)
Galatasaray (TUR)
Dynamo Bucharest (ROM)
Sturm Graz (AUT)

Üstte de belirttiğim gibi Galatasaray'ın grubu Fenerbahçe'nin grubundan biraz daha zorlu ancak bu grupta da öyle ahım şahım bir takım yok .Bu grupta Galatasaray'ı bir tek Panathinaikos zorlayabilir.Hem Yunanistan deplasmanı yüzünden hem de Kadroları fena değil gibi.Panathinaikos'un kadrosunda Gilberto Silva,Katsouranis,Djibril Cisse,Sebastien Leto,Tziolis gibi Avrupa'nın önemli kulüplerinde daha önce top koşturmuş futbolcular var.Dinamo Bükreş ise son zamanlarda Romanya'nın yükselen değerlerinden.Ancak Galatasaray kadar kaliteli kadroları yok.Ha bu arada bir dönem Galatasaray'da oynamış Gabriel Tamas, Dinamo'da forma giyiyormuş.Sturm Graz ise bir dönem Galatasaray'da aynı grupta bulunmuş ve grubu lider bitirmiş ;ancak o günlere bayaa bir uzak.Birde Desportivo'da gördüğüm şu fotoğraf var,buyrun.Anlaşılan bu grubun en zayı halkası Sturm Graz olacak.


Galatasaray'ın Fikstürü


Panathinaikos - Galatasaray 17/09/2009
Galatasaray - Sturm Graz 01/10/2009
Galatasaray - Dinamo Bükreş 22/10/2009 (Seyircisiz)
Dinamo Bükreş - Galatasaray 05/11/2009
Galatasaray - Panathinaikos 03/12/2009
Sturm Graz - Galatasaray 16/12/2009


Group A:
Ajax (NED)
Anderlecht (BEL)
Dynamo Zagreb (CRO)
Timisoara (ROM)

A Grubunda Ajax,Anderlecht,Dinamo Zagreb ve Timişoara mücadele edecek.Bu grupta liderlik mücadelesi Ajax ve Anderlecht arasında geçer gibi geliyor.Ancak Dinamo ve Shaktar'ı eleyen Timişoara'yı da küçümsememek gerekiyor.


Group B:
Valencia (ESP)
Lille (FRA)
Slavia Prague (CZE)
Genoa (ITA)

B Grubunda Valencia,Lille,Slavia Prag ve Genoa mücadele edecek.Valencia 1.lik için en büyük aday, 2.lik içinse diğer takımlar arasında büyük bir çekişme olacaktır.Bence Lille bir üst tura adını yazdıracaktır.


Group C:
Hamburg SV (GER)
Celtic (SCO)
Hapoel Tel-Aviv (ISR)
Rapid Vienna (AUT)

C Grubunda Hamburg,Celtic,Hapoel ve Rapid Vienna eşleşti.Gruptan çıkacak takımlar bence Hamburg ve Celtic olacaktır.Celtic bana göre bir adım önde.


Group D:
Sporting Lisbon (POR)
Heerenveen (NED)
Hertha Berlin (GER)
Ventspils (LAT)

D Grubunda Sporting Lizbon,Heerenveen,Hertha Berlin ve Ventspils mücadele edecek.Bu grubun favorisi bence Sporting Lizbon'dur.İkincilik mücadelesi ise 3. torbadan gelmesine şaşırdığım Hertha ve Heerenven arasında geçecektir.Hertha çıkar gibime geliyor.


Group E:
AS Roma (ITA)
FC Basel (SUI)
Fulham (ENG)
CSKA Sofia (BUL)

E Grubunda Roma,Basel,Fulham ve CSKA Sofya eşleşti.Roma grubun favorisidir.İkincilik içinse diğer takımların şansı eşit gibi.Ancak içimden bir ses Fulham çıkacak diyor.Hadi hayırlısı (:D)


Group G:
Villarreal (ESP)
Lazio (ITA)
Levski Sofia (BUL)
Salzburg (AUT)

G Grubunda Villarreal,Lazio,L.Sofya ve Salzburg eşleşti.Gruptan çıkacamk iki takım Villarreal ve Lazio olacaktır ama sıralama için kesin bir şey söylemek zor.Levski Sofya ve Salzburg'a şans vermiyorum.


Group I:
Benfica (POR)
Everton (ENG)
AEK Athens (GRE)
BATE Borisov (BLR)

I grubunda Benfica,Everton,AEK ve BATE mücadele edecek.Bu gruptan Benfica ve Everton çıkacaktır ancak G grubunda olduğu gibi sıralama için kesin bir şey söylemek zor.AEK sürpriz yapabilir ancak BATE için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.


Group J:
Shakhtar Donetsk (UKR)
FC Bruges (BEL)
Partizan Belgrade (SRB)
Toulouse (FRA)

J Grubu ise tam bir ölüm grubu.Shaktar,Brugge,Partiza, ve Toulouse eşleşti.Bu gruptan herkes çıkabilir.Herkesin şansı eşit bana göre.Çıkmasını istediğim takımlar Luce'li Shaktar ve Gignac'lı Toulouse.


Group K:
PSV Eindhoven (NED)
FC Copenhagen (DEN)
Sparta Prague (CZE)
CFR Cluj (ROM)

K Grubunda mücadele PSV,Copenhagen,Sparta Prag ve Cluj arasında geçecek.PSV bu gruptan gayet rahat bi şekilde çıkacaktır.Ancak ikinci olacak takımı söylemek baya zor olacak.Üç takımında şansı eşit.


Group L:
Werder Bremen (GER)
Austria Vienna (AUT)
Athletic Bilbao (ESP)
Nacional Madeira (POR)

L Grubunda ise Werder Bremen,Austria Vienna,A.Bilbao ve Nacional mücadele edecek.
Bu grupta Werder Bremen mutlak favori.İkincilik içinse Athletic Bilbao ve Austria Vienna mücadele eder.


UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe ve Galatasaray'a başarılar dilerim.

____________________________________________________________
Digg ile Paylaş Stumble ile Paylaş Delicious ile Paylaş Technorati ile Paylaş Twitter ile Paylaş Design Float ile Paylaş Yahoo ile Paylaş Reddit ile Paylaş LinkEdin ile Paylaş Mixx ile Paylaş Facebook ile Paylaş Google ile Paylaş

"Galatasaray,Fenerbahçe ve Avrupa Ligi Grupları" Hakkındaki Yorum Sayısı 0 yorum

Yorum Gönder

Blog Widget by LinkWithin
  

E-Mail Adresini, Gir Abone Ol :

 

              
 
 

 

 
Blogumulus by Roy Tanck and Amanda FazaniInstalled by CahayaBiru.com
Altın Gol Tanıtım Videosu Yakında......

TAKİPÇİLERİMİZ